Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veľká časť zodpovednosti za narastajúcu pandémiu je aj na nás, občanoch

.eugen Korda .názory

V najbližších hodinách a dňoch sa dozvieme správy, ktoré mnohých nepotešia, mnohých nahnevajú a mnoho ľudí sa ich rozhodne nerešpektovať. Ľudia zodpovední za boj s pandémiou vyhlásia ďalšie obmedzenia.

Eugen Korda

zrejme sa sprísni režim na hraniciach, skôr či neskôr sa zavrú mnohé školy a iné zariadenia (napr. wellness centrá). Tam sa ľudia môžu ľahko nakaziť a potom chorobu šíriť vo svojom okolí. Nikto z toho nemá radosť a nikto to nerobí rád. Pravdou je, že po celkom miernej prvej vlne, ktorá má na svedomí viac strachu ako chorých ľudí, vírus naplno udrel. 

Zodpovedné inštitúcie i časť vlády trestuhodne premrhali čas na prípravu, premiér sa promenádoval na svadbe s odhalenou tvárou, minister zdravotníctva riešil celé týždne triviálne problémy, akým bol napríklad všetkými zamestnancami neakceptovateľný riaditeľ nemocnice v Poprade, ktorého nechcel či nebol schopný odvolať. Mnoho občanov si z toho zobralo príklad. Výsledok? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite