Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Štefana Chrappu: Boj o svišťa a poklady náhody

.štefan Chrappa .názory ..týždeň Štefana Chrappu

Objavy sú parádna vec. Napríklad minulý rok kráčal manželský pár po lesnej ceste pri obci Likavka. Narazili na poklad.

Štefan Chrappa

boj o svišťa

Pred časom som zaznamenal správu, ktorá síce vo svetových médiách nerezonovala, ale mňa hlboko zasiahla. Absurdný príbeh rozpráva o živých bytostiach z ríše ľudí aj z ríše zvierat a o ich vzájomnej interakcii. Išlo o turistov z Česka, Nemecka a tiež o svište. Všetky zainteresované strany sa stretli skoro ráno v rakúskych horách na turistickej ceste pri obci Heiligenblut. Incident sa odohral v nadmorskej výške 2 000 metrov. Česká turistka, tridsiatnička, so svojím priateľom stretla rodinku svišťov. 

Chlpaté zvery sa jej tak zapáčili, že z ruksaku vytiahla desiatu a svište ju „zbaštili“. Vtedy nastupuje na scénu nemecký manželský turistický pár. Sú to päťdesiatnici. Keď nemecký turista zbadá, že nejaká sopliačka kŕmi svište svojou desiatou, zač­ne jej nadávať. Ona na neho zaútočí a napľuje mu do tváre. Vtedy sa Nemec nezdrží a sotí ju do priekopy. Ona, krotiteľka svišťov, si vytkne členok. Nakoniec všetci skončia na policajnej stanici. Z príbehu plynú tri poučenia: nekŕmte svište, nepoučujte ženy a nepľujte mužom do tváre. 

pes miesto anjela

Ďalší podivuhodný príbeh sa stal v malebnom Nemecku v mestečku Plau am See. Istá pani, pripútaná na invalidný vozík, šla na vzduch k vode. Jej spoločníkom bol veľký pes. Roky ju chránil, pomáhal jej, chodil s ňou na prechádzky aj do obchodu. Medzi ich obľúbené miesta patrilo mólo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite