Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Otvorený list Štefanovi Hríbovi

.eugen Korda .názory

Tak a je to tu. Neviem, či si tá „Matovičova hnusoba“ zasadla na Teba len preto, že sme predsedu vlády v .týždni často a tvrdo kritizovali, alebo si Ťa vybrala úplne náhodou. Pravda je asi niekde inde. Dnes ležíš a meriaš si teplotu.

Eugen Korda

príbeh Tvojho života je plný zaujímavých udalostí, nečakaných zvratov a šťastných koncov. Pamätám si, ako som vďaka tvojej nezištnej pomoci dostal pochvalu od šéfredaktora za to, že som ešte pred rozpadom Československa urobil výborný rozhovor s jedným z najznámejších poľských disidentov Adamom Michnikom. 

Pravda je však taká, že mal pochváliť Teba, lebo ten rozhovor si vlastne urobil Ty. Nuž čo, odtrhol som ovocie z cudzieho stromu a Ty si sa nesťažoval a ani si ma (asi) neprestal mať rád. Spomínam si na dobu, keď Ťa sfanatizovaní Mečiarovi obdivovatelia pred Primaciálnym palácom mlátili hlava-nehlava a polícia sa na to tak „schvaľujúco“ pozerala a neochránila Ťa. 

Ani po tom si nikdy zo svojho presvedčenia neuhol a bránil si pravdu vždy, keď to bolo treba. Dokázal si vzdorovať nepriazni mnohých mocných ľudí a nakoniec si založil časopis, v ktorom pracujem a ktorý sa teraz pasuje s najhoršou krízou vo svojich dejinách. Vždy si ho nejako zachránil a ani sa niet čomu čudovať. Bolo to tvoje jediné a milované dieťa. 

Teraz stojíš pred obrovským problémom, ktorého pozitívne vyriešenie je oveľa dôležitejšie ako všetko iné.

Infikoval si sa koronavírusom. Hovoríš, že nevieš kedy, kde a ako. Ale to nie je v tomto okamihu až také dôležité. Dnes vidíš, že si si mal možno viac zobrať k srdcu odporúčania, ktoré odzneli v tvojich reláciách z úst mnohých špičkových vedcov. Keď som dnes volal epidemiologičke pani Alexandre Bražinovej povedala mi, že pozná lekárov, ktorí boli presvedčení o tom, že im sa nič podobné, ako sa stalo tebe, prihodiť nemôže. Dnes ležia v nemocnici a prehodnocujú svoje postoje. Tak prehodnocuj aj Ty a hlavne doma a nie v nemocnici.

Milý Štefan, verím, že sa vyliečiš a poučený chorobou sa vrátiš k svojmu milovanému .týždňu a, samozrejme, do Klubu pod lampou, ktorý je a to som v začiatku tohto článku zabudol povedať, Tvojím druhým dieťaťom.

 

 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite