Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Rudolfa Zajaca: Čo v .týždni nebolo

.rudolf Zajac .názory .názory

V dvoch posledných vydaniach týždňa dostal pomerne významný priestor segment zdravotníctva. Riešili sa rôzne témy: zdravotníctvo v kontexte pandémie COVID-19, financovanie zdravotníctva a hodnotenie prípravy projektu Fondu pre obnovu zdravotníctva.

priestor dostali viacerí analytici a v princípe sa dá s väčšinou ich názorov súhlasiť. Niečo však chýbalo: reflexia stavu od marca 2020 doteraz. 

Programové vyhlásenie vlády neveštilo nič dobré a prognózy sa spĺňajú. 

Riešenie hrozby pandémie Slovensko hlboko podcenilo. Na tom sa v prvom rade podpísala odchádzajúca vláda Petra Pellegriniho, ktorá do marca 2020, keď sa pandémia už naplno rozbehla, v podstate nezabezpečila nič. 

Z tohto pohľadu mal Pellegrini viac šťastia ako rozumu, pretože tým, že odovzdal vládu Matovičovi, sa zbavil zodpovednosti. Navyše neschopnosť vlády Pellegriniho rýchlo prehlušila ešte väčšia neschopnosť prichádzajúcej Matovičovej vlády. Nový premiér zaviedol jarmočné spôsoby spojené  s čírym amaterizmom. Svoj diel viny na tom majú aj naši verejní zdravotníci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite