Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Eugena Kordu: Zatiaľ, čo nám zomierajú infikovaní seniori, skupina poslancov vedie zbytočnú vojnu

.eugen Korda .názory ..týždeň

Prečo sa s tým vyhlásením vojny nedalo počkať dovtedy, než prestanú v domovoch dôchodcov zomierať infikovaní seniori, je nepochopiteľné.

Eugen Korda

vojna o čo?

Je nad slnko jasnejšie, že ochrana ľudského života pred narodením je dôležitá. Ide o to, čo si pod tou ochranou predstavujeme. Potraty sú prítomné v celej histórii a dôvody, pre ktoré sa ženy odhodlávajú podstupovať zákroky na ukončenie života, sú motivované rôzne.

Od tých vážnych, keď je ohrozené zdravie, či dokonca život ženy až po tie banálne, ako dať prednosť pohodlnému životu pred životom naplneným starosťami spojenými s výchovou dieťaťa. 

Dnes, keď krajina v tieni pandémie bojuje o svoje prežitie, rozpútala skupina poslancov zbytočnú vojnu za sprísnenie potratovej legislatívy. Z pohľadu navrhovateľov tohto zákona je mimoriadne potrebné o tom rozhodnúť čo najskôr. Iná skupina si myslí, že súčasná legislatíva dostačujúco chráni nenarodené deti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite