Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Náš príbeh s arcibiskupom Sokolom

.štefan Hríb .názory .editorial

V tomto vydaní týždňa sa na strane 4 ospravedlňujeme arcibiskupovi Jánovi Sokolovi za text, ktorý sme uverejnili v roku 2009. Je to príbeh, ktorý hovorí o mnohom.

Štefan Hríb

bolo to takto:

Už koncom roka 2008 sme získali od veľmi dôveryhodných ľudí z prostredia katolíckej cirkvi informáciu, že arcibiskup Sokol narába s cirkevnými financiami svojvoľne. Keďže však išlo o ťažko dokázateľné kroky (bankové tajomstvo, cirkevné financie, neférové štátne úrady), čakali sme a pokúšali sme sa zistiť viac.

V tom čase tiež prebiehala zmena hraníc jednotlivých diecéz. Z bratislavsko-trnavskej sa stali dve, pričom zmena sa týkala aj ďalších diecéz na jej hraniciach. Vtedy sme sa z podobných zdrojov a z prostredia novonastupujúcich biskupov dozvedeli, že arcibiskup Sokol bráni spravodlivému rozdeleniu majetku medzi diecézy. Bolo teda jasné, že otvorené pomenovanie jeho krokov bude pomocou pri budovaní novej tváre cirkvi. Presne takto prebehli viaceré rozhovory.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite