Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pán premiér, slová majú váhu

.šimon Jeseňák .názory

Na úvod, aby krikľúni a fanatickí obhajcovia Igora Matoviča mali jasno a nemuseli sa hádzať o zem: Igor Matovič je lepší premiér ako Vladimír Mečiar, Robert Fico alebo Peter Pellegrini. Nielen kozmeticky lepší.

Šimon Jeseňák

po druhé, táto vláda ako celok sa nedá s tou predošlou porovnať a terajšia vládna garnitúra je tá najlepšia, ktorú si v súčasnosti môžeme dovoliť a ktorú si zaslúžime. Mária Kolíková, Richard Sulík, Eduard Heger či Ivan Korčok sú z iného sveta ako boli predošlí ministri. Tejto vláde drží značná časť spoločnosti prsty a doslova sa modlí za to, aby sa jej darilo čo najlepšie. Neúspech tejto vlády alebo predčasné voľby by mohli mať pre túto krajinu fatálne dôsledky.

na tenkom ľade

Pán premiér však začína byť na tenkom ľade a pesimisti by sa nebáli povedať, že je minimálne jednou nohou v ľadovej vode. Predtým tu vládol Robert Fico, ktorý značnú časť svojho vládnutia hľadal nepriateľov, ktorí sa údajne snažili útočiť na úspešné predsedníctvo Slovenska, za protestami v uliciach videl medzinárodné spiknutie a nebál sa klesnúť tak hlboko, že začal používať kartu Sörös.

Vo svojom včerajšom statuse však zašiel Matovič priďaleko a začal pripomínať toho, komu pred Bonaparte dával červenú kartu. Je pochopiteľné, že opozičné a mimoparlamentné strany a ich lídri kritizujú vládu. Je to ich psia povinnosť a vec politického prežitia. Vládu pod vedením Igora Matoviča nekritizujú za úspechy polície, prokuratúry či súdov ani za to, že v base konečne skončili alebo hádam skončia ľudia ako je Jankovská, Bödör, Makó. Nekritizujú ho za vyšetrovanie Krajmera, Kožucha, Kičuru. Premiér to dobre vie a napriek tomu neváha na svoj Facebook zavesiť tento status:

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite