Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Listy kukuričnému premiérovi 18

.martin Mojžiš .názory

Napísať premiérovi niečo, čo už mu nenapísali iní, je čoraz ťažšie. Za pol roka sa stal taký transparentný, že už mu všetci vidia až do žalúdka.

Martin Mojžiš

Zdravím ťa, eštébák.

Nemyslím eštebák de iure (na členstvo v Štátnej bezpečnosti si nespĺňal vekový limit), ale eštébák de facto (eštébácke metódy si používal, napríklad, keď si nahrával Procházku). Inými slovami, literu ŠTB si síce nenapĺňal, rozhodne si však napĺňal jej ducha. V každom prípade, pozdravujem ťa.

Možno si si všimol, že už som ti dlhšie nepísal. Nebudeš veriť, ale mne to už odpadlo od chuti, aby som citoval klasika (pamätáš: týmito slovami si vysvetlil, prečo si prestal prispievať do Fondu vzájomnej pomoci). Písaval som ti hlavne preto, lebo sa mi zdalo, že mnohí ťa vnímajú nejako skreslene a chcel som ti dať najavo, že takí nie sme všetci. Ale to už sa zmenilo, momentálne ťa prakticky všetci píšuci ľudia vidia podobne ako ja.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite