Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Irena Bihariová z Progresívneho Slovenska: Bez kľúčových faktorov bude ťažké tlačiť hnusobu do kúta

.irena Bihariová .názory .názory

Predstavitelia štyroch mimoparlamentných strán reagujú na aktuálne dianie v rezorte zdravotníctva a odpovedajú na otázku, či sme sa stihli pripraviť na druhú vlnu pandémie. Názory respondentov sú voči aktuálnemu dianiu v súvislosti s pandémiou COVID-19 kritické. Chýba rezortu a celkovému smerovaniu zdravotníctva vízia, a aké sú chyby, ktoré vláda v rezorte spravila?

keď sa na jar stala Európa dejiskom pandemickej krízy, mali sme len obmedzené množstvo vedomostí o povahe vírusu. Na druhej stane, mali sme dostatok informácií potrebných na to, aby sme pred ním cítili rešpekt a (aj vďaka tomu) dostali jeho šírenie pod kontrolu: vedeli sme,  že vírus dokáže položiť na lopatky zdravotníctvo krajín, ktoré ho mali v podstatne lepšej kondícii než my. 

Ak prerazí múry našich ošarpaných nemocníc, zdravotníctvo skolabuje do pár dní. Vedeli sme, že ak nám začne byť ťažko, nedostaneme sa k testom, nepríde po nás žiadna sanitka a ani nám nikto nezdvihne telefón na odporúčaných linkách. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite