Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico a Kaliňák by sa mali Rómom z Moldavy nad Bodvou ospravedlniť

.eugen Korda .názory

Je to jednoducho tak. Dovolať sa na Slovensku spravodlivosti je ťažké. Obzvlášť vtedy, ak nedisponujete dostatočne veľkým obnosom na bankovom účte, prípadne nepoznáte niekoho vplyvného, kto zatlačí na tých, ktorí o vás rozhodujú.

Eugen Korda

ak ste však síce nevzdelaný, ale slušný Róm z osady, tak môžete zabudnúť na to, že nejaká spravodlivosť pobehuje po Slovensku a aj sa pri vás zastaví, keď to budete potrebovať. 

Eugen Korda
Pozrite si video z jesene 2018, kedy sa pred Okresným súdom v Košiciach v role obvinených ocitli obete brutálneho policajného zákroku:

 

Je to už dávno, čo do rómskej osady v Moldave nad Bodvou vtrhlo policajné komando so psami, vyzbrojené pelendrekmi pod zámienkou, že polícia pátra po účastníkoch a dôkazoch trestnej činnosti. 

Pritom nešlo o nič iné, len ukázať Rómom, s ktorými mali pred niekoľkými dňami celkom bezvýznamný konflikt, kto vlastní dlhý bič a koho je ten „malý dvor“. Policajti hlava-nehlava mlátili nevinné ženy, deti a mužov, ktorí sa ničím neprevinili.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite