Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Koniec koalície zmeny

.štefan Hríb .názory .editorial

Strany novej koalície dostali vo voľbách obrovskú podporu na to, aby vrátili na Slovensko spravodlivosť. Po štyroch mesiacoch, zakončených kauzami predsedu parlamentu, ministra školstva a predsedu vlády je táto šanca stratená.

Štefan Hríb

táto koalícia môže napriek strašnej hanbe svojich lídrov vydržať. Môže prijať viacero dobrých zákonov, dokonca môže vytvoriť podmienky na to, aby viacerých strojcov mafiánskeho štátu dostihol zákon. Ale táto vláda aj parlamentná väčšina dnes je – a už aj bude – bez morálnej autority a teda bez sily, potrebnej na zásadnú zmenu Slovenska.

Mnohým sa to ešte nezdá. Vravia, že nejaké diplomovky sú nič oproti mafiánskemu štátu spred volieb, že celá kríza je nafúknutá a že treba privrieť oči. Ale to je sebaklam.Zmena, ktorú od vlády očakávali milióny ľudí, mala mať jedinú podobu – koniec zneužívania štátu v prospech vládnucich strán, koniec preferovania „našich“ ľudí a taká politická kultúra, v ktorej sa pri zlyhaní neuhýba, ale vyvodzuje zodpovednosť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite