Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Norbert Bödör na slobode? WTF?

.marína Gálisová .názory

Sudca Michal Truban, ktorý pôsobí na Špecializovanom trestnom súde, prepustil na slobodu Norberta Bödöra. Očakávania boli splnené, ale nie očakávania ľudí, ktorí dúfali v spravodlivosť.

Marína Gálisová

keď sa v piatok večer dostavil Norbert Bödör na políciu, vyzeralo to ako ozvena z deväťdesiatych rokov, keď takto docupital na policajné schody v Banskej Bystrici Mikuláš Černák. Ten nakoniec skončil za mrežami. Norbert Bödör je na slobode. Prepustil ho sudca Michal Truban.

 Bödör je podozrivý z toho, že patril k hlavným tunelárom peňazí, ktoré na Slovensko prichádzali z eurofondov a rozdeľovala ich Pôdohospodárska platobná agentúra. Už dlho existovali dôvodné podozrenia a výpovede mnohých jednotlivcov, najmä z prostredia slovenských farmárov, že pri rozdeľovaní peňazí sa brutálne šafári. Že každý jednotlivý príjemca eurofondovej pomoci z nej musí odviesť späť pekných 15 percent.

Aj v .týždni sme o tom opakovane písali, nie je to nič nové. Nové – a povzbudivé – je, že teraz sa celá kauza pohla a vyzeralo to, že dôjde aj k spravodlivosti. Alebo aspoň k niečomu, čo sa na ňu bude podobať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite