Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Obyčajní a nezávislí, nebláznite!

.štefan Hríb .názory

Rozhodnutie OĽaNO, teda najväčšieho parlamentného klubu, po vypočutí Borisa Kollára, je zatiaľ najväčší faul všetkých Matovičových poslancov. A je smutným priznaním o ich neslobode a závislosti.

Štefan Hríb

klub OľaNO vyzval ministra školstva Gröhlinga a ministerku spravodlivosti Kolíkovú, aby do septembra pripravili zákon, ktorý umožní preveriť všetky diplomové práce od nejakého obdobia a pri zistení plagiátorstva potom odobrať všetky podvodne získané tituly. Čítate dobre – nehovorí sa o preverení politikov vo funkciách, ale o všetkých ľuďoch s diplomom. Klub k tomu ešte pomerne drzo dodal, aby sa obaja ministri nevyhovárali, že sa to nedá.

poďme teda po poriadku.

  1. Zákon, ktorého prijatie by znamenalo preverovanie státisícov diplomoviek, je nehoráznym zaťahovaním občanov do problému jedného prichyteného politika. Už toto samotné je úplnou diskvalifikáciou celého návrhu. Pozor – tým nie je povedané, že sa nemá nájsť mechanizmus, ako zabrániť podvodom pri získavaní titulu, a to aj do minulosti.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite