Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Problém Borisa Kollára

.štefan Hríb .názory .editorial

Keď vznikala strana Sme rodina, bolo to komické. Názvom aj obsadením. Dnes, po viac ako štyroch rokoch, je vtedajšia komédia súčasťou vlády a najbližším spojencom premiéra, čo ničí sen o lepšom Slovensku. Prečo sa to stalo?

Štefan Hríb

to, že práve Borisa Kollára si premiér vybral za najbližšieho koaličného partnera, je logické. Obaja vedia, že sa ocitli v rolách, na ktoré uvažovaním, správaním ani slovníkom nedorástli, a to je silný tmel. Zaujímavejšia je však otázka, ako sa práve Boris Kollár stal súčasťou širšej snahy o skoncovanie s mafiánskym štátom posledných rokov.

Keď padal komunizmus, všeličo sa zrazu dalo. Podnikať alebo vekslovať, obchodovať alebo pašovať, postaviť sa proti mafiánom alebo byť ich súčasťou. Každý si mohol svoju cestu vybrať. Špecifikom mečiarovského Slovenska bolo, že sa dalo naraz oboje – byť súčasťou temných či rovno nelegálnych štruktúr a súčasne vystupovať ako podnikateľ či politik. Lebo presne na ten účel a pre takýchto ľudí bolo Slovensko založené.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite