Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Týždeň Marianny Sádeckej: Milada Horáková a zlaté tehly Kajetána Kičuru

.marianna Sádecká .názory ..týždeň

V Česku vykúpili múku, v Nemecku sa začalo nakupovať zlato a v USA zbrane. Šéf štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura sa vybral nemeckou cestou.

Marianna Sádecká

zjavenie minulosti

Zjavenie Milady Horákovej. Na rečníckom pulte KSČM v Poslaneckej snemovni. Udalosť z tohto týždňa, keď sa symbolicky rozsvietilo vyobrazenie Milady Horákovej práve na pulte KSČM a v mesiaci, keď odbije 70. výročie justičného procesu a jej popravy. Tento týždeň je aj výročie iného zásahu do verejného priestoru. Dňa 17. júna 2007 sa v českej živej panoráme objavil známy atómový hríb. Tridsať sekúnd mediálneho priestoru, po ktorých bolo nastolených zopár otázok a rozpútala sa verejná debata väčšia ako ten atómový hríb. Nakoľko ľudia veria mediálnej realite? Ako ľahko sa dá dostať k telekomunikačnej aktivite konkrétnych ľudí? A nie je program živej panorámy verejnoprávnej televízie financovaný trošku divne? Umelecká skupina Ztohoven má talent, že na súdnych procesoch za jej umelecké aktivity sa objavujú pojmy, ktoré sú „in“ až o pár rokov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite