Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Skutočná úloha splnomocnenkyne Petry Krištúfkovej

.marína Gálisová .názory

Petra Krištúfková dostane teplé miestočko ako splnomocnenkyňa vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc. Za čo? Načo? Prečo?

Marína Gálisová

na prvú otázku sa odpovedá ľahko. Za zásluhy. Tie ďalšie sa už oplatí trochu rozpitvať.

Post splnomocnenca vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc doteraz neexistoval. Jeho vznik inicioval minister práce Milan Krajniak. Splnomocnenkyňou sa stane Petra Krištúfková, jej vymenovanie už schválila vláda. Bude podliehať ministerstvu práce.

Dôležité však je, čo bude vykonávať a pre koho. A tu sa musíme vrátiť k povahe strany Sme rodina.

Strana Sme rodina je fenoménom slovenskej politickej scény. Tento subjekt už roky stojí na tom, že nerobí veľa, nerobí prakticky nič, len si udržuje imidž. A dokazuje tým pravdivosť porekadla „Kto nič nerobí, nič nepokazí“. Aby však nezišla z očí a myslí verejnosti, na to jej slúži spomínaný imidž. A imidž stojí predovšetkým na Borisovi Kollárovi. Teda na tom, že Boris Kollár je akože týpek, boháč, ktorý má z čoho pomôcť, tak občas aj pomôže, s kadekým sa pozná, kadečo vybaví. Jasné, že deväťdesiatdeväť percent z toho vybaví pre seba a svojich ľudí. Ale v postkomunistickej Európe sa pozícia vybavovača považuje za strašne cool. A navyše, to jedno percento (aj keď možno skôr jedno promile), z toho vybavovania občas veľkopansky prihodí „núdznym“. Voličom a voličkám, čo podliehajú tomuto typu šarmu, to stačí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite