Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Takto umiera sloboda

.šimon Jeseňák .názory

Strácame slobodu. Nie rýchlo a naraz. Deje sa to postupne kúsok po kúsku salámovou metódou. Zlyhávajúci štát vidíme, kde sa len pozrieme, a svoju neschopnosť chce zakryť čírymi populistickými nezmyslami, ako je zákaz predaja v nedeľu.

Šimon Jeseňák

pred niekoľkými rokmi politici rozhodli o tom, že si už v reštauráciách nesmieme zapáliť a ak áno, tak len v štátom určených priestoroch. Politici považujú ľudí za neschopných rozhodnúť sa slobodne. Majú dojem, že ak nám nenalinajkujú naše životy od kolísky po hrob, tak ten život nezvládneme. 

Nefajčiarske reštaurácie, bistrá a bary vznikali ako huby po daždi a majitelia podnikov si uvedomovali, že fajčiarov je čoraz menej a dym im vadí a dokázali na vzniknutú situáciu reagovať. To však istej skupine politikov prekážalo a povedali si, že oni určite vedia lepšie, čo je pre nás dobré. Vzali ďalšiu časť slobody podnikateľom i zákazníkom. Staré dobré boľševické „rozkážeme vode i vetru“ zažíva come back, i keď pravdou bude skôr to, že tento prístup sa nikdy nevytratil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite