Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kto potrebuje Petra Pellegriniho

.štefan Hríb .názory .editorial

Súboj o šéfa Smeru vyvoláva dojem, že umiernený Peter Pellegrini je pre budúcnosť Slovenska omnoho lepšia voľba než pokračovanie Roberta Fica. Trochu pozornejší pohľad však odhaľuje opak.

Štefan Hríb

peter Pellegrini je v mnohom lepší než jeho dlhoročný šéf. Má lepšie vystupovanie, je menej agresívny voči oponentom, má viac mediálneho šarmu a menej mafiánskeho štátu za nechtami. Nebyť toho, že patrí k zakladajúcej generácii Smeru, mohol by to byť hádam aj líder liberálno-ľavicového priestoru.

Ale on k zakladajúcej generácii Smeru patrí. A to znamená jediné – Peter Pellegrini nie je lepšia tvár Smeru, on je jeho podstata. Lebo podstatou Smeru sú ľudia, ktorí išli do politiky pre osobný prospech, a maskujú to raz Blairom, inokedy Marxom, a občas, keď je zle, pokojne aj antimaďarským, antirómskym či antisemitským extrémom. Smer nikdy nebol normálna politická strana, vždy to bolo iba zoskupenie ľudí, ktorí politické názory predstierali podľa momentálnych nálad verejnosti – a to tak, aby z toho bol čo najväčší finančný profit. A toto je aj osobná história Petra Pellegriniho, ktorú si sám vybral, a nie tá sympatická maska pred médiami. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite