Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Voľná nedeľa: Priestor pre dialóg

.michal Oláh .názory

Ak si prestaneme myslieť, že dejiny začali až našim narodením a dokážeme čo i len trochu načrieť do historickej pamäti, zistíme dôležitú vec.

Michal Oláh

ešte relatívne nedávno bola téma skrátenia pracovnej doby i pracovných dní v týždni záležitosťou všetkých, ktorí bojovali alebo aspoň propagovali svoj boj za chudobných, ťažko pracujúcich ľudí. Z „vlastného“ tábora môžem spomenúť príklad Don Bosca z Torína, zakladateľa saleziánov, ktorého za to aj vlastní predstavení často považovali za „revolucionára“ v tom najhoršom slova zmysle, pretože človek mal pracovať a poslúchať a nie búriť sa proti zabehnutým poriadkom.  

Preto si treba priznať, že to bola agenda predovšetkým ľavicová a dnešným ochudobneným jazykom povedané až liberálna.  Komunisti ju tak ako všetko následne ukradli na svoje ideologické ciele a sprofanovali, ale to je už o niečom inom, o úplnom extréme.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite