Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovensko a jeho nekultúrna vojna

.štefan Hríb .názory .editorial

Hlasovanie o správe ombudsmanky, dianie okolo ministra zdravotníctva a vznik spoločnej „hodnotovej” platformy poslancov za Smer a ĽSNS ukazujú, čo Slovensku akútne hrozí. A nebude to spor o hodnoty.

Štefan Hríb

Voľby dopadli tak, že reprezentanti mafiánskeho štátu a fašisti sú v menšine. Slovensko tým dostalo obrovskú šancu posunúť sa smerom k spravodlivosti a slobode a využitie tejto šance je elementárnou zodpovednosťou víťazov.

Aká je šanca tejto šance? 

Možno znovu počujem rásť trávu, ale dojem, že s historickou šancou sa tu hazarduje, vo mne rastie. Od začiatku ju ohrozuje populizmus, ktorým sa zatiaľ rozhodli vládnuť dve najsilnejšie strany koalície. Problém pritom nie je v percentách, ktoré OĽaNO a Sme rodina sledujú. Problém je v tom, že prioritizácia percent vždy vedie k zanedbaniu toho, čo krajina najviac potrebuje. Zabrániť tomuto zmaru musí byť erbovou úlohou SaS a Za ľudí. Dá sa to, lebo bez nich nemá koalícia väčšinu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite