Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo policajný prezident diskredituje úspešného vyšetrovateľa

.eugen Korda .názory

Policajný prezident generál Milan Lučanský sa pokúša o odbornú a morálnu diskreditáciu muža, ktorého vyšetrovací tím objasnil vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Eugen Korda

petra Juhása verejne, ale hlavne celkom bezdôvodne obvinil z toho, že zanedbal svoje povinnosti, keď nevykonal analýzu dát, ktoré boli v telefóne A. Vadalu. Otázkou zostáva, prečo to generál Lučanský robí. Predsa musí vedieť, že po vznesení obvinenia Kočnerovi boli všetky dáta odovzdané vyšetrovateľovi, ktorý vyšetroval korupciu a podvody na východnom Slovensku. 

Žiadne zlyhanie nezistila ani kontrolná skupina zložená z vysokých predstaviteľov NAKA. Odpoveď bude asi celkom jednoduchá. Najdôležitejšie pozície v policajnom zbore má stále pod kontrolou skupina policajných dôstojníkov, ktorí celé roky verne slúžili Smeru a podieľali sa na krytí trestnej činnosti „našich ľudí“. Niekto taký ako Peter Juhás musí u tejto skupiny celkom prirodzene vyvolávať odôvodnené obavy z toho, že ak sa dostane na nejakú dôležitú pozíciu, môže začať čistiť policajný zbor od skorumpovaných policajtov.  

Minister vnútra by mal čo najskôr presadiť výmenu súčasného policajného prezidenta za osobu s nespochybniteľnými odbornými a hlavne morálnymi kvalitami. Práve JUDr. Juhás takou osobou je. A možno aj práve preto sa ho súčasné vedenie polície snaží vykresliť ako neschopného a nedôsledného človeka. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite