Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo by bolo, keby bol predsedom ústavného súdu Robert Fico?

.eugen Korda .názory

Keď sa objavili prvé informácie o kontaktoch sudcu ústavného súdu Mojmíra Mamojku s Marianom Kočnerom, bolo dosť nepravdepodobné, že sa tohto človeka podarí vyhnať z tejto dôležitej inštitúcie.

Eugen Korda

darmo bývalý Kočnerov poskok Peter Tóth vypovedal, že Marian Kočner tlačil na ctihodného sudcu, aby zariadil, že ho prepustia z vyšetrovacej väzby, darmo boli zverejnené kompromitujúce informácie z  telefonickej komunikácie, ktorá svedčila o ich nadštandartných až priateľských vzťahoch. Zdalo sa, že bude stačiť, ak pán Mamojka bude argumentovať tým, že Kočner nakoniec vo väzbe zostal, a tak nevidí najmenší dôvod, aby zo súdu dobrovoľne odišiel. 

Kariéra ústavného sudcu Mamojku sa však, našťasie, končí inak. Ani vtedy, keď predseda súdu Ivan Fiačan začal zbierať a preverovať informácie, ktoré mali potvrdiť či vyvrátiť Mamojkove zlyhania, a na základe ktorých mal rozhodnúť o disciplinárnom konaní, to nevyzeralo na takéto dramatické rozuzlenie. Zrejme sa však toho nazbieralo toľko, že pán Mamojka mal k dispozícii len dve riešenia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite