Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Internet sa smeje ministrovi a Európa mieri k „novému normálu“

.matúš Dávid .názory ..týždeň

Nech už sa nám obrazy z Krajčího života spätého s kresťanstvom zdajú akokoľvek gýčové, výsmech z jeho viery je v krajine „birmovaných komunistov“ falošný. Lenže vypočuť treba aj Krajčího kritikov.

Matúš Dávid

aký požičaj, taký vráť?

Nepáči sa mi výsmech, ktorému na internete pre svoje vierovyznanie čelí minister zdravotníctva. Pravdaže s vierou, vecou intímnou, išiel Marek Krajčí „na trh“ dobrovoľne.

Ale nech už sa nám zverejnené čriepky z jeho života úzko spätého s kresťanstvom zdajú akokoľvek gýčové, takáto škodoradosť je v krajine „birmovaných komunistov“ a ich potomkov falošná.

Na druhej strane, obavy Krajčího kritikov, ktorí stoja o slušnú diskusiu, treba vypočuť. Ombudsmanka a ľudskoprávne organizácie vyzvali vládu, aby sa vyhla zásahom do práv žien a zaistila im bezpečný prístup k umelému prerušeniu tehotenstva aj v čase koronakrízy. Aj vtedy platí neodňateľnosť ľudských práv.

20. apríl 2020 Bratislava, Slovensko: Minister zdravotníctva Marek Krajčí vysvetľuje návrhy opatrení v rámci boja proti šíreniu koronavírusu.Branislav Bibel/SITA20. apríl 2020 Bratislava, Slovensko: Minister zdravotníctva Marek Krajčí vysvetľuje návrhy opatrení v rámci boja proti šíreniu koronavírusu.

Niektoré nemocnice však prestali vykonávať interrupcie, hoci ide o zákrok, ktorý nemožno odložiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite