Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kauza „Bilecová“ by sa jej „dobrovoľným“ odchodom z vysokej funkcie nemala skončiť​

.eugen Korda .názory

Niekoľko hodín po vymenovaní pani Anny Bilecovej do veľmi dôležitej funkcie generálnej tajomníčky služobného úradu Ministerstva vnútra SR mi zazvonil telefón. V slúchadle sa ozval rozrušený hlas spolupracovníka .týždňa Mareka Boku.

Eugen Korda

celé roky na východe krajiny bojuje so štátnou mafiou. Ja na jeho mieste by som to dávno vzdal. Bol doslova vydesený a spustil na mňa spŕšku obáv z toho, že táto dáma si sadla na takúto významnú stoličku, z ktorej bude môcť kontrolovať a určovať podobu mnohých dôležitých rozhodnutí. 

Okrem obáv sa zo slúchadla na mňa valil prúd informácií o prapodivnej minulosti tejto ženy. Ako šéfka kontrolného útvaru daňového úradu v Michalovciach mala byť zapletená do karuselových podvodov. A potom mi volali ďalší a ďalší ľudia, ktorí mali mnoho informácií o jej možných prepojeniach na podvodníkov s DPH a aj o jej možnej účasti na jednom z najväčších daňových podvodov v histórii, v ktorých mali byť zapletení aj vysokopostavení funkcionári Smeru Počiatek a Kaliňák. 

Bolo doslova hrozivé z minúty na minútu zisťovať, že do takejto funkcie sa dostal človek, nesúci si na ramenách takéto vážne podozrenia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite