Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Jediný chlap koalície je žena

.šimon Jeseňák .názory

Programové vyhlásenie vlády v oblasti zdravotníctva má etatistické pasáže, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Smer-SD. Kryptokomunisti môžu blednúť závisťou. Toľko štátu ako je v programovom vyhlásení tejto vlády nenavrhoval ani Fico.

Šimon Jeseňák

háčik je v tom, že ani len pseudo sociálno-demokratická strana Smer si do svojho PVV nedovolila dať tak deštruktívny bod ako tento: „Vláda SR zváži zavedenie unitárneho systému zdravotného poistenia“. 

Ak mal niekto naivnú nádej, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani Peter Pan, že voľbami sme veriacich v prílišný štát porazili, dnes sa nestačí čudovať. 

Ilúzie o strane Sme rodina nemal nikto príčetný. Pri tzv. hnutí OĽaNO sa tiež nedalo čakať, že by sa mohli ich poslanci správať ako nezávisle mysliace bytosti, nedajbože s iným názorom ako má predseda. Či sa do parlamentu súčasní poslanci OĽaNO opätovne dostanú, alebo presnejšie, či im bude dovolené za hnutie kandidovať v budúcich voľbách, záleží na máločom inom, ako na vôli predsedu. Samostatné myslenie poslancov OĽaNO je teda nepriamo úmerné ambíciám opätovne sa dostať na aspoň 123. miesto.

To, že s úletmi v PVV súhlasia a dobrovoľne zaň zahlasujú aj poslanci z SaS a Za ľudí, je chyba. Vyjednávacie tímy, ktoré o programovom vyhlásení rokovali, mohli byť radšej nahradené umelou inteligenciou. Tá by v prípade dobrého naprogramovania hádam lepšie zastavila deštrukčné nápady. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite