Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Denník z karantény, deň 33. Mesiáš z Trnavy nepotrebuje ekonómov

.eugen Korda .názory

Moja karanténa sa dožila tzv. Kristových rokov. Slovensko má v osobe Igora Matoviča premiéra, ktorý sa bojí rozhodnúť a zakrýva sa dymovou clonou odborníkov.

Eugen Korda

02:00 Zobudil som sa na kŕče v žalúdku. Ej, veru, aj som sa v prvom momente potešil, lebo takto sa „koroňák“ podľa dostupných informácií neprejavuje. Moja radosť však trvala len krátko. 

02:27 Musel som si dať liek, ktorý mi na diaľku pred mesiacom predpísal môj priateľ. 

02:40 Liek zabral a to je dobrá správa. Keď som premýšľal, prečo mi bolo zle, dospel som k tomuto záveru. Buď ma v mojom veku už budú častejšie navštevovať všelijaké choroby, alebo som sa večer asi prežral. Viedenský rezeň a zemiakový šalát v nadmernom množstve už pravdepodobne nie sú pre môj žalúdok vítanými hosťami. Dnes šalát napriek všetkému dorazím. Určite však skonzumujem menšie množstvo tejto pochúťky a príležitosť pokaziť si žalúdok poskytnem aj žene. 

Veľkonočné sviatky sú za nami. Našťastie, aj predseda vlády asi pochopil, že ľuďom treba dať občas pokoj a zdržal sa tlačových konferencií. Hoci nevydržal a na svojom FB si nezabudol kopnúť do občianskych aktivistov, ktorí kritizovali spôsob, akým vláda postupovala pri uzatváraní niektorých rómskych komunít. Mohol si to odpustiť. Vo svojich verejných vyhláseniach čoraz častejšie používa slovník Vladimíra Mečiara či Roberta Fica. Nuž, zdá sa, že na Slovensku máme nielen epidémiu koronavírusu. Je tu aj vírus intolerancie, ktorý šíria niektorí politici vrátane tohto tvrdo hovoriaceho muža z Trnavy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite