Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Denník z karantény, deň 31. Ako sa dostať do neba a z neba

.eugen Korda .názory

Neuveriteľný mesiac čuším doma. Občas vyleziem niekde na lúku. Bál som sa ako to budem znášať. Zatiaľ je to OK. Hor sa do ďalších dní.

Eugen Korda

dnes to bude taký dvoj-denník zo soboty a nedele. V sobotu som mal totiž celkom vyprázdnenú hlavu.

Pred niekoľkými rokmi ma upútal príbeh muža, ktorý úplne sám vybudoval v strmom kopci nad obcou Lacková krížovú cestu. Nebol by to nikdy dokázal, keby ho neposilňovala pevná viera v Boha. Myslím si, že práve teraz je čas, kedy si treba pripomenúť veľký čin tohoto muža a to, že viera a odhodlanie nám pomôže zdolať všetky prekážky a dodá nám silu odolávať všetkým ťažkostiam. Dnes (nedeľa) som zavolal pánovi starostovi Lackovej a chcel som ho poprosiť o telefonický kontakt na pána Ignáca Osvalda. Nemohol mi ho dať.  Dôvod je jednoduchý a smutný. Do neba sa jednoducho dovolať nedá. Tam kde je pán Ignác, celkom  určite žiaden mobilný operátor neprevádzkuje svoju mobilnú sieť. Nech odpočíva v náručí nášho Pána. 

 Čítam o tom Trumpovi. Musím povedať, že donedávna som si myslel, že toho najsprostejšieho prezidenta sme mali my. Kto to bol? Ani Kováč, ani Schuster, ani Kiska. Nechcem ho tu menovať, ale pán Ivan Gašparovič by celkom určite, na prvý krát uhádol, koho mám na mysli. Nuž, a tento vlasatý americký blonďáčik, ktorý kopíruje účes Mariána Čalfu (Čalfa sa stal predsedom vlády po páde komunizmu) na tlačovke vyhlási, že koronavírus je geniálny nepriateľ, lebo odoláva všetkým antibiotikám.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite