Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dotyk pred nami

.štefan Hríb .názory .editorial

Veľká noc je za nami, ale jej obsah s nami tentoraz bude ešte veľmi dlho veľmi osobne. A nebude to náboženský dotyk pre vybranú skupinu zasvätených, bude to náš bežný, každodenný dotyk.

Štefan Hríb

to, čo nás teraz všetkých čaká v súvislosti s koronavírusom, je váženie života a smrti. Sme v situácii, ktorá nemá bezbolestné riešenie, a žiaľ, nemá ani riešenie, ktoré obchádza smrť. 

Ak by sme vypli celé Slovensko a nechali ho tak hoci aj pol roka, všeličo oddialime, ale ako otvorená krajina nezabránime návratu vírusu, a pritom si ešte spôsobíme také ekonomické škody, že ľudia budú zomierať na nedostatok zdravotnej starostlivosti. A bude to viac ako súčasných 5 000 odvrátiteľných úmrtí ročne. 

Ak, naopak, karanténne opatrenia rýchlo uvoľníme, pomôžeme ekonomike a odvrátime kolaps už tak chorého zdravotníctva, čím zachránime všeličo, aj životy, no súčasne tým nevyhnutne zvýšime počet infikovaných aj ťažkých priebehov nákazy – a teda aj počet úmrtí. Tisícov úmrtí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite