Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Pán premiér, vážení kritici, brzdime

.štefan Hríb .názory

Je mesiac po voľbách, ktoré odmietli mafiánsky štát a priniesli šancu urobiť zo Slovenska lepšie miesto pre život. Vírus zmenil všeličo, ale toto základné zadanie ostáva prvým prikázaním pre celú koalíciu. Prvým.

Štefan Hríb

aj ja som si mnohé predstavoval inak. Zdalo sa mi zrejmé, že nová koalícia bude okrem SaS a OĽaNO potrebovať tri nové strany, aby to vydržalo. Richard Sulík a Igor Matovič urobili za dlhé roky veľmi veľa v spore so Smerom, ale stabilná koalícia vyžaduje viac – najmä stabilitu správania sa lídrov a ich férovosť voči spojencom. A práve u Igora Matoviča boli práve tie dlhé roky dôkazom, že stabilita a férovosť je to posledné, čím disponuje.

Lenže voľby rozhodli inak. Dve nové strany netrafili celkom stav Slovenska a do parlamentu sa nešťastne nedostali, tretia doplatila na strašlivú antikampaň a tiež na zle trafenú emóciu, takže je v koalícii najslabšia. Ale ako celok to nedopadlo najhoršie – nekonal sa triumf Kotlebu s Harabinom, dve kolaborujúce vládne strany úplne prepadli a Smer nervózne zakrýva strach z ruky spravodlivosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite