Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ficove thajské opice

.michal Oláh .názory

Sme v týchto dňoch pod obrovskou záťažou, preto je asi vhodné dať si niečo aj z iného súdka.

Michal Oláh

v Thajsku, kde sa prudko prepadol turistický ruch, miestnym opiciam vraj vyschli zdroje ľahkej obživy v podobe maškŕt od zvedavých návštevníkov zo všetkých kútov sveta. Nastala v ich komunite frustrácia, roztržka, dokonca až veľká bitka, ktorú si všimli médiá.

Niečo podobného sa deje u nás na pomyselnom politickom Olympe, podľa zaužívanej schémy kúsok vľavo. Doteraz najsilnejšia politická strana je už nejakú dobu v kríze a vyústilo to prehrou priamo vo voľbách. Vyschli zdroje, odrazu niet z čoho tak ľahko kradnúť, presúvať, rozdávať či podplácať. Zákonitým dôsledkom aj vzhľadom na myšlienkový svet doteraz vládnúceho subjektu je vnútorný konflikt. Nenechajme sa obalamutiť, že im pri ich aktivitách, vyhláseniach a akýchkoľvek činoch v dnešných dňoch ide o Slovensko, o ľudí (o to im vlastne ani nikdy nešlo) alebo o súčasnú vládnu koalíciu či o Igora Matoviča.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite