Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Denník z karantény, deň 18. O mužovi, ktorý sa odmieta vzdať

.eugen Korda .názory

Už som si myslel, že mi dochádza para. Nedochádza. Keby som nemal tento „denník“, asi sa zbláznim. Čítajte ho, lebo keď prestanete, prestanem ho písať a potom sa zbláznim. A to, predpokladám, väčšina z vás nechce.

Eugen Korda

07:00 Začnem mojím zdravím. Nikdy som sa necítil lepšie. Síce už toľko nemyslím na dievčatá ako kedysi, ale inak je to fajn. Viete prečo? Mal som (a stále mám) problém s chrbticou. Hlavne s tou jej hornou časťou, ktorú nazývame krčná. Už som sa pomaly na ulici nevedel otočiť za ženou. Teraz mám však v karanténe kopu času a hádajte, čo robím? No predsa cvičím!

Dokonca aj s činkami. Je tu teda malý predpoklad, že ak karanténa potrvá dostatočne dlho, tak by som sa mohol zúčastniť nejakej kulturistickej súťaže pre prestarnutých dôchodcov. Samozrejme, je to hlúpy predpoklad, ale cvičiť naozaj odporúčam. A hlavne pravidelne. Jula Karabinoša som spoznal kedysi dávno, keď mal postavu takú typickú pre mnohých z nás. Ovisnuté svaly a brucho zaobľujúce do tvaru hručky. Dnes je to muž, ktorý vyzerá celkom inak, trénuje tých, ktorí nechcú, aby ich telo zmľandravelo. A čo nám radí robiť teraz?

Pred desiatimi rokmi som bol s mojím kolegom Andrejom Bánom robiť reportáž v delte Dunaja. Bol to fascinujúci zážitok. Myslím si, že dnes, keď musíme sedieť doma, keď sa nedá cestovať a ešte dlho sa dať nebude, nebolo by od veci mrknúť sa tam, kde sa väčšina smrteľníkov nedostane. Ja som mal to šťastie, že som tam mohol stráviť nezabudnuteľné okamihy. Navždy zostanú v mojej pamäti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite