Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Matovič márni na tlačovkách drahocenný čas

.eugen Korda .názory

Povedal som si, že v týchto ťažkých časoch dám Igorovi Matovičovi pokoj. Aj sa spočiatku ukazovalo, že ten svoj premiérsky post zvláda celkom dobre. Naozaj to nemá ľahké. To treba uznať.

Eugen Korda

urobil kopu dobrých rozhodnutí, ministri sa snažia, z krízového štábu sa mu podarilo vytvoriť funkčný orgán, v ktorom rozhodujú odborníci. Čo je však ešte dôležitejšie, politici im pozorne načúvajú a snažia sa ich rozhodnutia presadiť do života. To všetko sú dobré správy. 

Jedna vec ma však znepokojuje. Zdá sa, že Igor Matovič si myslí, že jeho prácou je na nekončiacich tlačových konferenciách odpovedať na všetky otázky. Namiesto toho, by priestor prenechal odborníkom, ktorí celkom nezmyselne, celé desiatky minút, stoja za ním a prešľapujú z nohy na nohu. No, štafáž je to impozantná. Ide však o to, že predseda vlády takto trestuhodne mrhá nielen ich, ale aj svojím časom. 

Ešte v jeho opozičných dobách sa medzi novinármi hovorilo, že ak zbadá niekde priemyselnú kameru, tak určite neodolá a niekoľko minút bude do nej hovoriť. Ako premiér to, bohužiaľ, potvrdzuje. 

„Ak sa pán Lučanský bude zubami nechtami držať svojho miesta, tak potom parlament bude musieť v skrátenom legislatívnom konaní prijať zákon, ktorý ho pošle preč.“

Predseda vlády by mal svojich ministrov razantne tlačiť k tomu, aby sa okrem riešenia problémov spojených s pandémiou začali naplno venovať aj problémom, ktoré ohrozujú bezpečnosť občanov a celkom nepochybne aj stabilitu jeho vlády. 

Mafiánske zoskupenia politikov a oligarchov totiž, nie celkom neoprávnene, dúfajú, že epidémia im poskytne dostatok času na preskupenie síl a udržanie si vplyvu v bezpečnostných, justičných a hospodárskych orgánoch štátu. Ak sa im to podarí, životnosť Igora Matoviča vo funkcii predsedu vlády nebude dlhá. Nakoniec jeho vládu rozložia a položia na kolená. Potom príde čas zúčtovania a my sa nebudeme stačiť diviť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite