Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Denník z karantény, deň trinásty. Boja sa Fico s Troškovou sledovania?

.eugen Korda .názory

Trinásty deň karantény. Aj som si hovoril, že tento denník vynechám. Nakoniec však zvíťazilo pokušenie pokaziť niekomu deň.

Eugen Korda

07:00 Nie, nebojte sa. Dnes žiadne srnky, muflóny či daniele nebudú. Dnes sedím doma.

08:00 Čítam a nestíham sa diviť. Milý pán Kažimír v televízii perlil. Guvernér národnej banky na tlačovej konferencii povedal, že prepad našej ekonomiky môže byť 4,5 až 9,5 percent. No super! Toto viem odhadnúť aj ja. Na to, aby som vedel, že sme v pekných sr...ách nepotrebujem guvernéra, ktorý sa ako minister financií postaral o to, že všetko, čo do štátnej kasy pritieklo v časoch prosperity, on a jeho stranícki kolegovia buď premrhali na úplné blbosti, alebo rozkradli. Pán guvernér, čo tak radšej mlčať?

09:00 Už dlho som sa tak výdatne a schuti nenasmial. Celé hodiny smiechu ma vyčerpali tak, že skoro nie som schopný napísať ani vetu. Prvýkrát po dlhej dobe som pokojný. Naozaj! Takto dobre a bezpečne som sa už celé roky necítil. A viete, kto mi ten pocit bezpečia a slobody garantuje. Budete sa čudovať, Smer, Kotlebovci a špeciálne Fico s Mizíkom.  

Teraz však vážne. 

Parlament schválil zákon, ktorý umožní sledovať pohyb ľudí a ich vzájomné kontakty. Nie, nikto nebude počúvať, čo si ľudia hovoria. Na to aj ďalej bude treba po žiadosti polície či tajných služieb povolenie súdu. Aj tak je to však masívny zásah do našich základných práv a slobôd a my všetci by sme mali byť mimoriadne opatrní a pozorne sledovať, čo to politici chystajú. Zákon by mal jasne hovoriť, ktoré údaje bude sledovať, či bude monitorovať celú populáciu, alebo len rizikové skupiny, kto bude mať na starosti ochranu dát, ako budú chránené pred hackermi a kedy toto sledovanie skončí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite