Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po pravom poludní

.martin Mojžiš .názory .profil

Andrej Kiska nenastúpil do NR SR. Neuplatnil si svoj poslanecký mandát a nie je ani členom vlády. Zostáva síce predsedom strany Za ľudí, ale to je takmer určite len dočasné. Andrej Kiska v politike končí. Minimálne nateraz.

Martin Mojžiš

kiskov odchod nevyvolal nijakú búrlivú reakciu. Možno trochu nemastných-neslaných špekulácií o tom, či sú skutočným dôvodom zdravotné ťažkosti alebo ide len o výhovorku. Niekoľko priateľských komentárov od priateľov. A o čosi viac nie až tak priateľských blogov a komentárov, z ktorých každý celkom samostatne a originálne odhalil, že Kiska ako politik zlyhal, pretože sa nespojil. 

K tým špekuláciám asi toľko: Aká je pravdepodobnosť toho, že zdravotné ťažkosti vypukli práve v momente, ktorý bol pre odchod úplne najprirodzenejší? Nie je oveľa pravdepodobnejšie, že problémy so srdcom síce nie sú výhovorkou, ale nie sú ani hlavným dôvodom vycúvania z politiky? Kiska sa jednoducho po tom, čo voliči nereflektovali v dostatočnej miere na jeho ponuku, vracia k rodine.

K tým komentárom asi toľko: Priateľom vďaka za prejavy priateľstva. Vyjadrovať sa k spájačom nemá veľký význam – sú to zväčša ľudia, ktorí majú problém s rešpektovaním reality (inak by azda aspoň trochu brali do úvahy prostý fakt, že strany, ktoré sa unáhlene spojili, nie sú v parlamente). To však neznamená, že spájači so svojimi blogmi a komentármi nie sú dôležití. Sú dôležití. Bez nich by bol Kiskov politický príbeh neúplný.

rozprávka, detektívka a western

Rozprávka je podľa názoru autora tohto textu jeden z najdôležitejších literárnych žánrov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite