Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Po pravom poludní

.martin Mojžiš .názory .profil

Andrej Kiska nenastúpil do NR SR. Neuplatnil si svoj poslanecký mandát a nie je ani členom vlády. Zostáva síce predsedom strany Za ľudí, ale to je takmer určite len dočasné. Andrej Kiska v politike končí. Minimálne nateraz.

Martin Mojžiš

kiskov odchod nevyvolal nijakú búrlivú reakciu. Možno trochu nemastných-neslaných špekulácií o tom, či sú skutočným dôvodom zdravotné ťažkosti alebo ide len o výhovorku. Niekoľko priateľských komentárov od priateľov. A o čosi viac nie až tak priateľských blogov a komentárov, z ktorých každý celkom samostatne a originálne odhalil, že Kiska ako politik zlyhal, pretože sa nespojil. 

K tým špekuláciám asi toľko: Aká je pravdepodobnosť toho, že zdravotné ťažkosti vypukli práve v momente, ktorý bol pre odchod úplne najprirodzenejší? Nie je oveľa pravdepodobnejšie, že problémy so srdcom síce nie sú výhovorkou, ale nie sú ani hlavným dôvodom vycúvania z politiky? Kiska sa jednoducho po tom, čo voliči nereflektovali v dostatočnej miere na jeho ponuku, vracia k rodine.

K tým komentárom asi toľko: Priateľom vďaka za prejavy priateľstva. Vyjadrovať sa k spájačom nemá veľký význam – sú to zväčša ľudia, ktorí majú problém s rešpektovaním reality (inak by azda aspoň trochu brali do úvahy prostý fakt, že strany, ktoré sa unáhlene spojili, nie sú v parlamente). To však neznamená, že spájači so svojimi blogmi a komentármi nie sú dôležití. Sú dôležití. Bez nich by bol Kiskov politický príbeh neúplný.

rozprávka, detektívka a western

Rozprávka je podľa názoru autora tohto textu jeden z najdôležitejších literárnych žánrov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite