Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kollárovci bez ministerských kádrov

.martin Vančo .názory

Nominácia ministrov za Sme rodina vyvoláva otázky, či sú na vládnutie pripravení.

Martin Vančo

budúci premiér predstavil svojich nových ministrov. Už teraz vieme, komu bude zorientovanie sa trvať najdlhšie. 

Najväčšie otázniky volávajú rezorty práce a dopravy, ktoré si vydupalo hnutie Sme rodina. Krajniak ani Doležal k nim nemajú takmer žiadnu kvalifikáciu. Dvaja ministri z troch – to je dosť na to, aby sme sa zamysleli nad pripravenosťou kollárovcov vládnuť. 

Posledný križiak, ako sám seba označuje Krajniak, sa posledné roky pohyboval zväčša v blízkosti bezpečnostných zložiek, a tak bol vzhľadom na jeho politickú váhu logickým favoritom na ministra obrany. Všetko je ale nakoniec inak. To, že dostal rezort práce, sa javí ako hra o tróny na slovenský spôsob. 

Doležal je zase pre širokú verejnosť neznáma postava pohybujúca sa hlavne v mediálnej brandži. Keďže má nejaké skúsenosti z telekomunikácií, ktoré pod dopravu patria, Kollárovi asi napadlo, že to bude na funkciu ministra stačiť.

Veľká výzva ale čaká aj na nominantku Natáliu Milanovú (kultúra) či Jána Budaja (životné prostredie), ktorých skúsenosti s agendami rezortov tiež vyvolávajú pochybnosti. Ale aj tak je tu jeden podstatný rozdiel. Kým OĽaNO muselo obsadiť osem ministerstiev, Sme rodina len tri. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite