Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Denník z dobrovoľnej karantény, deň piaty

.eugen Korda .názory

Tentoraz bude mať nie veľmi dobrý začiatok a možno však veselý koniec, a prvýkrát vám ukážem svoju partnerku. Poďme na to.

Eugen Korda

08:00 Ráno som sa síce zobudil v pomerne optimistickej nálade, ale vydržala mi len chvíľu. Novinár Filip Struhárik napísal, že som na FB stránku dával tlačové besedy z vysielania TA3. Má pravdu. Dával. Nemá sa to robiť. Už večer ma na to upozornil môj šéfredaktor. Veľmi ma mrzí, že som to urobil a vôbec nezáleží na mojich dobrých úmysloch, ktoré ma k tomu viedli.

Tak len toľko na úvod.

09:00 Uhovoril som manželku, aby sme išli trochu na vzduch. Jej podmienkou bolo, že sa tam nesmú špacírovať desiatky ľudí, tak ako sa to cez víkend dialo na rôznych miestach v Bratislave. Na takej Železnej studničke sa cez víkend bezstarostne prechádzali rodičia a na preliezačkách šantili ich deti. Vybrali sme sa teda radšej k rieke Morave. Tam vládol pokoj. Keď sa na obzore zjavil niekto bez rúška, tak moja manželka okamžite pobehla niekoľko metrov stranou, len aby sa k nej ani náhodou nedostal čo i len kubický milimeter vydýchaného vzduchu a nejaká tá koronokvapka. Ja, napriek tomu, že som starší, som oveľa menej ostražitý a to je chyba.Nakoniec, tu je video z nášho výletu.

13:00 Pani prezidentka po stretnutí s Petrom Pellegrinim a Igorom Matovičom národu oznámila toto: 

1. Sľúbili jej, že prebranie moci prejde pokojne.

2. Parlament sa v piatok zíde na ustanovujúcej schôdzi.

3 . V sobotu budeme mať vládu, lebo ona akceptovala všetky personálne návrhy na ministrov.

Teraz treba len veriť, že bod 1 súčasní a budúci premiéri dodržia. Minimálne u jedného (asi u oboch) je však vysoká pravdepodobnosť, že si zopár kopancov do svojho premiérskeho kolegu nenechajú ujsť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite