Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V prázdnom .klube

.štefan Hríb .názory

Sedím v prázdnom .klube pod lampou, je tu zvláštne ticho, len občas niečo zaštebotá papagáj Pinďo a tlmene hrá Mňága. Vonku nikto, vnútri nikto, nikde nikto.

Štefan Hríb

tento priestor bol ešte pred troma rokmi lekáreň a ešte predtým nemocnica. Ale teraz mi tu každý prázdny stôl, reproduktor, záves a vypnutý reflektor pripomína svet stretávania, rozhovorov, koncertov, diskusií, priamych prenosov, svet ľudí spokojných aj nepokojných, radostných aj zranených, bohémskych aj upätých, tých na dne aj tých, čo sú na prchavom výslní.

Sedeli a hovorili tu minulí aj budúci prezidenti, ministri, primátori, lídri, najlepší advokáti, uhladení CEO megafiriem a s nimi tu sedeli a hovorili lúzri, závisláci, rozídenci a tí, pre ktorých je svet už len slzavým údolím.

„Teraz tu nie je nik, len papagáj Piňďo a dolu pod schodami mačka Zuza.“

Hrali tu Buty, Dan Bárta, Martin Valihora, Janka Kirschner, Petr Fiala s Mňágou, Hex, Sváťa Karásek, Boboš a spol., Peter Lipa, Vec, Janko Kuric s Vidiekom, naše domovské Živé kvety, americkí jazzmani aj Muzička, Robo Pospiš, Jožko Lupták,

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite