Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zo šaša sa stal kráľ a Bugár aj SNS dostali, čo im za koalíciu so Smerom patrí

.šimon Jeseňák .názory ..týždeň

Doterajší šašo z opozície dostal vo voľbách do rúk moc a bude rozhodovať o rozložení síl vo vláde, ktorá bude navždy znamením porážky, i keď rozpačitej, Smeru. Vysvedčenie dostali do rúk aj Most-Híd a SNS, ktoré si za vernosť koalícii z volieb odnášajú známku nedostatočný a v NR SR ich najbližšie štyri roky neuvidíme. Iba ak na exkurzii.

Šimon Jeseňák

šašo kráľom

Igora Matoviča ľudia buď milujú, alebo nenávidia. Tieto voľby však ukázali, že Igor Matovič má nesporný talent. To, že OĽaNO vyhralo o konskú dĺžku voľby, znamená, že dvorný šašo sa stáva kráľom, ktorý bude rozdávať karty. Pre nádejného budúceho predsedu vlády je to nová situácia. 

Áno, mnohí dúfali, že zmena bude mať inú formu, no faktom je, že nič horšie – okrem koalície s fašistami – nastať nemohlo. Pokrok môže mať rôzne podoby; tá, ktorú reprezentuje nestrana a nehnutie OĽaNO je mimoriadne otázna. Niekoľko desiatok poslancov bude minimálne zo začiatku hájiť farby tohto zoskupenia. V tejto chvíli ešte nevieme, kto z kandidátky Igora Matoviča uspeje a stane sa poslancom. No je to irelevantné, keďže títo jednotlivci by bez Matoviča navštívili parlament nanajvýš ako turisti. 

„Bugár vstúpil do koalície a štyri roky sa snaží presvedčiť všetkých vrátane seba, že byť Judášom bola jediná možnosť, ktorú on, Most i Slovensko mali.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite