Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dvojitá tvár týchto volieb

.anton Vydra .názory

Volebná noc priniesla rôzne radosti i rôzne sklamania. A ukázala nám svoje dve tváre. Ani jedna nie je príjemná, no aj to môže byť príležitosťou na zmenu.

Anton Vydra

keď píšem tieto riadky, sedím vo vlaku do Trnavy po nočnej šichte v redakcii. Začiatok volebnej noci spôsobil eufóriu nielen po volebnom dni, ktorý napĺňalo veľa nádeje až radosti, ale najmä po dvoch exit polloch, z ktorých bol sľubný najmä ten prvý. Už vtedy niektorí politici trochu neopatrne počítali, s kým sa dá a s kým nie.

Potom sa začali sčítavať hlasy a eufória mizla. Výsledok je iný, než sa čakalo. Nie je síce nevyhnutne zlý, no nie je ani taký, aký by si mnohí priali. Dozvedeli sme sa zas čosi o sebe a ja z toho spomeniem len dve veci.

Prvá je tá, že koalícia PS/Spolu a tiež KDH ako onen starý maratónec dobehli k bráne parlamentu a pred ňou sa s vypätím všetkých síl zrútili na zem. Tie desatiny percent, čo ich delili od momentu prechodu, sú nešťastím pre

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite