Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Michala Magušina: All for Jan a už nech sa to skončí

.michal Magušin .názory ..týždeň

Od bozkávania kapitánskych výložiek cez pochybné nákupy na ministerstve obrany či škandály s eurofondmi v školstve sa Andrej Danko dopracoval do pozície, v akej ho vidíme dnes.

Michal Magušin

All for Jan

Keď som sa pred dvoma rokmi dozvedel, že zabili Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú, rozum vedel, že sa stalo niečo dôležité. Čo prišlo potom, bolo prekvapujúcejšie. Prebdené noci, uslzené námestia. Hrôza z toho, kam sme sa ako spoločnosť dostali sa striedala s hnevom a s odhodlaním ukázať, že takto žiť nechceme. Vražda Jána Kuciaka sa stala hlboko osobnou, zraňujúcou a znepokojivou. 

Doteraz sa ma najviac dotýka text, ktorý zavraždený Ján Kuciak napísal po vražde právnika Ernesta Valka. „Netreba heroizovať človeka z mäsa a kostí, ale je nutné zamyslieť sa nad výsledkami jeho práce a v jej kontexte zhodnotiť náš vlastný príspevok k lepším zajtrajškom. Hoci by bol len almužnou, prepitným chudobnej spoločnosti našich čias. Príliš rýchlo zabúdame (a zase zabudneme) na podobne nepríjemné myšlienky, aké prinieslo zamyslenie nad touto tragédiou. 

Náš rýchly štýl života nám nedáva priestor na prehodnotenie vlastných priorít, a tak zase zapadneme do zapchatých ciest našich životov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite