Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koho voliť?

.štefan Hríb .názory .editorial

Ako pri každých voľbách, aj teraz sa vyjadrím priamo – v týchto voľbách budem voliť stranu Za ľudí, a ako časopis odporúčame voliť aj strany PS/Spolu, SaS, KDH alebo MKS so Zsoltom Simonom.

Štefan Hríb

najskôr k hnutiu OĽaNO. Dlhodobo oceňujem jeho odvážne antikorupčné aktivity, ale pre osobu predsedu je voľba OĽaNO riskom s budúcnosťou. Dnes sa to mnohým páči, no ak bude lídrom zmeny Igor Matovič, ktorý v kampani opakovane preukázal neúctu k pravde, zastupiteľskej demokracii a najbližším spojencom, je menšia šanca, že sa veľkú zmenu podarí dokončiť.

Koho teda voliť?

Osobne budem voliť stranu Za ľudí, a to z dvoch dôvodov – pre ľudí, ktorí ju tvoria a pre hanebnú antikampaň, ktorá sa tu vedie proti Andrejovi Kiskovi. Poznám príbehy Juraja Šeligu, Veroniky Remišovej, Vlada Ledeckého a jeho dcéry Vladimíry, poznám rozhodnutia Tomáša Valáška či Mira Kollára a viem, že je v nich nielen záruka, že neuhnú ako Bugár a Procházka, ale že majú rozumnú predstavu o zmenách, ktoré Slovensko potrebuje. 

Druhým dôvodom je Andrej Kiska, jeho jasná zahraničnopolitická orientácia, schopnosť vnímať ľudské trápenie, ale tiež všetko, čomu musel čeliť od troch rozhodujúcich okamihov – keď porazil predsedu Smeru vo voľbách hlavy štátu, keď po vražde vyzval na rozsiahlu rekonštrukciu vlády alebo predčasné voľby a Fico musel zoči-voči plným námestiam odstúpiť, a keď odmietol šéfa Smeru vymenovať do čela Ústavného súdu. 

To boli kľúčové chvíle, v ktorých Kiska obstál. Hľadanie toho správneho vyšetrovateľa, ktorý by Kisku obvinil za to, za čo nebol obvinený žiadny iný podnikateľ, aj aktuálna antikampaň so zostrihanými nahrávkami sú mementom, ktoré naposledy pripomína unesený štát. A je to aj dôkaz, koho považuje mocné prostredie v pozadí Smeru za najväčšiu hrozbu. Preto budem voliť Za ľudí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite