Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotlebovi kňazi

.michal Oláh .názory

Pre normálneho slovenského katolíka je asi máločo smutnejšie, ako vidieť pár dní pred voľbami verejne zasväcovať Mariana Kotlebu s ĽSNS Bohu a Panne Márii.

Michal Oláh

táto absurdná fraška sa odohrala cez víkend pri jednom z najznámejších slovenských kostolov v Nitrianskych Dražovciach. Človeka, ktorý používa jazyk z obdobia fašistického Nemecka, otvorene podporili a požehnali katolícki kňazi – známi kotlebovci Ján Košiar a penzionovaný pomocný duchovný Václav Kocian. 

Súčasťou zasvätenia bolo strašenie moslimami, liberálmi a homosexuálmi. Kotleba vyhlásil, že neoddeliteľnou súčasťou kríža je meč. Jedno bez druhého vraj nemá silu. Okolostojaci súhlasili. Tým mečom nie je nik iný ako ĽSNS.

Takéto militantné chápanie kresťanstva nie je v histórii ničím novým. Celú tragédiu zmenila na komédiu v závere členka združenia JAS Viera Nemcová, podľa ktorej je Kotleba na základe zjavenia či akéhosi nadpozemského vnuknutia najčistejším slovenským politikom. Združenie JAS je mariánske charizmatické hnutie s koreňmi ešte v podzemnej cirkvi opierajúce svoju autoritu o údajné vnuknutia Ducha Svätého. 

kresťan Kotleba

O prepojení Kotlebu na charizmatické mariánske spoločenstvá pohybujúce sa prinajmenšom na hrane herézy sa v jeho okolí hovorí už dlho.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite