Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O nevinnom Havranovi, nebezpečnom Blahovi a neškodnom Istanbulskom dohovore

.matúš Dávid .názory ..týždeň

Vykonštruovaná „svätá vojna proti dženderu a liberálom“ opäť zamútila vody verejnej diskusie lacnou demagógiou. Afektovanému boľševikovi však súd konečne klepol po prstoch.

Matúš Dávid

na obranu žien

Voľby sa blížia a intenzita útokov končiacej vlády na verejné financie či zdravý rozum sa neznesiteľne stupňuje. Niežeby nám nehorázne „rabovanie“ štátneho rozpočtu s cieľom nepriamo podplatiť voličov dostatočne nedvíhalo tlak, no bez uvedenia na pravú mieru nesmie zostať ani ďalšia z predvolebných tém – otázka budúcnosti slovenského podpisu pod Istanbulským dohovorom.

Vykonštruovaná „svätá vojna proti dženderu a liberálom“ opäť zamútila vody verejnej diskusie dezinformáciami a lacnou demagógiou. Dohovor Rady Európy, ktorý posilňuje ochranu žien (ale aj detí a mužov) pred domácim či rodovo podmieneným násilím, pre nás síce neplatí, no aj tak sa stal rukojemníkom držaným v nehostinnom nacionalisticko-konzervatívnom zajatí, kde bacharmi sú fašisti.

11. február 2020 Bratislava, Slovensko: Veriaci počas protestu proti Istanbulskému dohovoru s modlitbami, ktorý zorganizoval Slovenský dohovor za rodinu (SDZR) na Námestí slobody v Bratislave.Ľudovít Vaniher/SITA11. február 2020 Bratislava, Slovensko: Veriaci počas protestu proti Istanbulskému dohovoru s modlitbami, ktorý zorganizoval Slovenský dohovor za rodinu (SDZR) na Námestí slobody v Bratislave.

Medzinárodná zmluva pritom nerieši legislatívne úpravy partnerstiev homosexuálov, nepretláča do škôl „džender“ ideológiu ani nezakazuje veľkonočnú šibačku.

Naopak, bojuje proti núteným sobášom či ženskej obriezke a vyzýva na vzájomný rešpekt v medziľudských vzťahoch.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite