Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bez Kisku?

.michal Oláh .názory

Niektoré médiá vo štvrtok popoludní dostali „autentické“ video.

Michal Oláh

rozprávajú sa v ňom údajný mafián Milan Reichel a podnikateľ Michal Šuliga, obvinený z ekonomickej trestnej činnosti, o domnelých nezákonných aktivitách exprezidenta Andreja Kisku. 

Pri kúpe pozemkov pod Tatrami vraj vedel o ich ilegálnom pôvode. Kiska následne na svojom Facebooku oznámil úmysel v piatok podať trestné oznámenie za ohováranie. Špinavá antikampaň má niekoľko racionálnych a mnoho iracionálnych dôvodov. Možno aj niektorí humoristi z liberálnejšie zameraných médií pochopia, že pri obrane exprezidenta nejde len o Kiskov fanklub, a ide o trochu hlbší fenomén.

Tak poporiadku. Od Šuligu exprezident skutočne pozemky cez inzerát kupoval, no súd konštatoval pri kúpe iného pozemku kúpeného jeho prostredníctvom, že Kiska postupoval v dobrej viere a je rovnako poškodený, ako pôvodný vlastník pán Franc. Kiska následne žiadal mimosúdnou cestou o vrátenie peňazí od predajcu. Zatiaľ neúspešne. Záver? Kauza pozemku bola právoplatne rozhodnutá. Súd v stanovisku konštatoval, že Kiska nevedel o predošlom majetkovom nevysporiadaní a je preto nevinný.

„Preto je Kiska iracionálne neprijateľný pre všetkých milovníkov starých poriadkov.“

Napriek tomu sa stal terčom najmasívnejšej antikampane týchto volieb. Za jej najvulgárnejšou podobou štvrtkového videa stojí podľa samotného exprezidenta Robert Fico. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite