Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka nám vrátila loptičku

.michal Oláh .názory

S blížiacimi sa voľbami vo mne rastie znechutenie. Čo ma štve? Asi obavy z prílišného idealizovania si našej spoločnosti a masového presvedčenia, že za všetko zlé môžu iba mocní.

Michal Oláh

čo ak je to naopak a zamieňame si príčinu s následkom? A teda, že nejaký ficoizmus či kotlebizmus je zákonitým produktom stavu našej krajiny a na viac nemáme? Hlúpe a nepublikovateľné, pomyslel som si pri tejto úvahe. Avšak spoločenská viera v jedinú zodpovednosť súčasnej vlády za všetko zlo na Slovensku získava charakter dogmy. Po vražde Janka a Martinky trochu pochopiteľné, no veľmi mylné presvedčenie. Za zlo v našej krajine môže v prvom rade naša spoločnosť ako taká s hrdo nasadenou maskou trpiteľky. Liek na túto bolestínsku pózu nám včera s tajomným úsmevom Mony Lízy ponúkla naša prezidentka v diskusii Na telo.

Niekoľkými novinármi a politikmi kritizované vyjadrenia Zuzany Čaputovej v tejto relácii aj o hypotetickom poverení Kotlebovej ĽSNS na zostavenie vlády sa dajú vnímať rozličnými optikami. Ak si voliči zvolia strany, ktoré sú s ĽSNS ochotné a schopné vládu vytvoriť, musela by ju vymenovať – skonštatovala hlava štátu. Po odpovedi na otázku moderátora TV Markíza: „Ak mám dôverovať vyjadreniam lídrov politických strán, je nepravdepodobné, že by ĽSNS mohla zostavovať vládu,“ uviedla, „Nemala by som inú možnosť, ako rešpektovať voličov.“ 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite