Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dostupné bývanie pre každého. A svetový mier!

.šimon Jeseňák .názory

Ak nie si v dvadsiatke liberál, nemáš srdce. Pokiaľ nie si v štyridsiatke konzervatívec, nemáš mozog. Tento známy výrok platí aj v roku 2020.

Šimon Jeseňák

časť mladých progresívcov si zaumienila, že po vzore z minulého storočia rozkáže vode i vetru – v tomto špecifickom prípade trhu s realitami. To, ako sa tieto snahy končia, vieme už desiatky rokov, ale prečo sa o to nepokúsiť ešte aspoň raz a aspoň v niečom vybudovať reálny socializmus. A keď pokus zlyhá, povieme „to ale nebol reálny socializmus“. Mimochodom, počuli ste už niekedy opačnú verziu: „To ale nebol reálny kapitalizmus“?

Nádejný mladý progresívec a kandidát PS/Spolu do parlamentu Dávid Dej sa rozhodol zohrať neľahký súboj s ostrieľanejšími populistami. Chce vyriešiť bytovú otázku na Slovensku. Sponzorovaná reklama láka voličov na heslo: DOSTUPNÉ BÝVANIE (NIELEN) V BRATISLAVE PRE KAŽDÉHO. 

Pre etatistov je štát božstvo, ktoré dokáže vyriešiť akýkoľvek problém. Už pred desiatkami rokov to zhrnul americký prezident Ronald Reagan, ktorý povedal, že „pohľad vlády na ekonomiku možno zhrnúť do pár krátkych fáz: Keď sa to hýbe, zdaň to.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite