Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

2020 a otázka Michalovi Trubanovi

.štefan Hríb .názory .editorial

Bude to najdôležitejší rok. A rozhodneme o ňom najmä podľa toho, či začneme meniť naše národné presvedčenie, že pravda a slušnosť sú v politike naivné a že intrigy a lži sú cestou

Štefan Hríb

niekedy na jar minulého roku som pri stretnutí s mladými ľuďmi, ktorí sa pohybujú v prostredí viacerých opozičných politických strán, zostal trochu zaskočený. Presviedčali ma, že pre politický úspech je možné trochu preháňať, trochu klamať a trochu ubližovať konkurencii. Bavili sme sa o konkrétnom prípade lži, ktorý sa mne zdal úplne „cez čiaru“, a im celkom v pohode.

Nedávno som sa zasa od rozumného konzervatívneho komentátora Postoja Fera Múčku dočítal, že stranícka politika je prirodzene zákerná. Spomenul som si na ducha Novembra, na vtedy nové slová verejnosť, služba a dialóg, a na odhodlanie vrátiť do verejného priestoru pravdu namiesto komunistami pestovanej lži. Naozaj je po 30 rokoch stranícka politika PRIRODZENE zákerná? A naozaj sme sa s tým zmierili až do tej miery, že to už iba konštatujeme? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite