Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sexizmus v priamom prenose

.šimon Jeseňák .názory

Na čele Fínska bude žena. Mnohí sú z tejto informácie nadšení, no zo zlých dôvodov, ktorými sú pohlavie a vek. Tieto atribúty sú totiž irelevantné pre akúkoľvek vyspelú demokraciu.

Šimon Jeseňák

časť médií bola po zverejnení tejto správy vo vytržení. Novou fínskou premiérkou bude totiž 34-ročná Sanna Marin. Skvelým správam však nebol koniec. Predsedníčkami koaličných strán, ktoré tvoria fínsku vládu, sú totiž výlučne ženy, konkrétne Li Andersson z Ľavicového zväzu, Maria Ohisalová zo Zeleného zväzu, Anna-Maja Henrikssonová zo Švédskej ľudovej strany a Katri Kulmnuniová z Fínskeho stredu.

Ľavicoví, pardon, progresívni politici mali v tento deň predčasné Vianoce a ich fanúšikovia aktívni na sociálnych sieťach sa predbiehali v nekritických chválospevoch o tom, aký je tento stav brilantný. Dochádza tu teda k logickému paradoxu.

Martin Dubéci bol šťastím bez seba z toho, že koalícia PS/Spolu má na kandidátke najviac žien. Nie, netešil sa z toho, že má koalícia najlepší program (nemá) či skvelých odborníkov nehľadiac na pohlavie, ale z toho, že má koalícia na kandidátke 52 žien.

Vytrženie zažívala aj hovorkyňa PS/Spolu Silvia Hudáčková, ktorá vo svojom statuse píše o tom, že plánujú kampaň pre platformu Ženy Spolu. Genotyp nemalej časti koalície je totiž založený na umelom a nebezpečnom rovnostárstve. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite