Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Opäť za sedlákov

.filip Minich .názory

Argumentácia Roberta Fica pri téme návratu zlata z Veľkej Británie je totálne na vode. Popritom nám svojimi výrokmi opäť kazí meno v zahraničí.

Filip Minich

starý predseda nového Smeru našiel predvolebnú tému, ktorou sa snaží odpútať pozornosť. Musel mu ju poradiť „geniálny“ spin doctor, ktorý vie, čo zaberá na masy. Je to blyšťavé, zlaté, národné a my to hrdo a vlastenecky vrátime na rodnú hrudu. 

Znie to ako super predvolebný ťah, hoci na úrovni štvrtej cenovej. Fico však presne tam cieli, i keď sa pritom tvári, že používa sofistikovanú argumentáciu. Vraj hrozba no-deal brexitu, chaos na finančných trhoch a obavy z ďalšej krízy. 

Kde bol Robert Fico s ideou „záchrany“ slovenského zlata počas marca, keď sa naozaj debatovalo o neriadenom brexite bez dohody ako o reálnej možnosti? Kde bol počas júna, keď francúzsky prezident verejne tvrdil, že už viac žiadnu britskú žiadosť na ďalší odklad brexitu nepodporí? 

Predseda Smeru tiež argumentuje obavami pred ďalšou krízou. Tentokrát sa už aspoň poučil a netvrdí, že Slovenska sa kríza nedotkne, ako to robil v roku 2008. Ak však slovenské zlato dokázalo prežiť v Londýne veľkú finančnú krízu pred desiatimi rokmi, zjavne by ju prežilo aj dnes.

„Robert Fico potvrdil, že stále žije v minulosti. Žije v ére plotov, siláckych vyhlásení a v ére mečiarovského nacionalizmu.“

Je pravda, že zlato v posledných rokoch priviezli domov viaceré okolité štáty, dokonca Nemci. V ich prípade však ide o dlhodobý projekt, pričom ho doviezli predovšetkým z New Yorku a Paríža. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite